PRODUKCIJA ZVUKA

Želja vam je postati ton majstor, ali ne znate gdje i kako bi počeli, ili vam pak fali samo prakse? Uz poseban naglasak na praktični dio i live mix, polaznicima se pruža prilika da u teoriji upoznaju osnovne pojmove zvuka i akustike, te doticaj s raznovrsnim uređajima koji se koriste u današnjoj industriji zvuka (zvučne kutije, kablovi, mikorofoni, pojačala, skretnice, audio konzole, processing). Pored toga, polaznici će iskusiti i snimanje benda po kanalima, miks benda (miksanje po kanalima), live miks (miksanje bendova uživo) te sudjelovanje u završnom snimanju live materijala. Sve to uz renomirane ličnosti hrvatske glazbene scene, glazbene producente, izvođače i audio inženjere.


Voditelj edukativnog programa: 


Perica Šuran (Pula) je audio inženjer s višegodišnjim iskustvom u struci. Preko 15 godina bavi se snimanjem i audio produkcijom, a u karijeri je snimio preko 50 albuma te velik broj singlova. Radio je i s izvođačima kao što su: Nola, NLV, Bruno Krajcar, Nina Romić, Hladno Pivo, Antitodor, Diyala, Dogma, FOB, te s mnogo raznih “indie” izvođača. Također, profesionalno se bavi akustičkim tretmanom prostorija za svirke, audio studija te radijskih režija. Od 2009. do 2016. radio je kao glavni predavač na audio odjelu SAE Instituta (u podružnici Ljubljana), najveće svjetske edukativne institucije koja se bavi izobrazbom na području audio tehnologije. Kao edukatoru, cilj mu je komplicirane koncepte rastaviti na jednostavne i razumljive sastavne dijelove koji imaju praktičnu primjenu u stručnom razvoju polaznika.


Predavači: Dean Pavletić Tone (Audio Lab d.o.o.) , Robert Martinović (ton majstor), Edi Cukerić (glazbeni producent, ton majstor, aranžer), Marijan Jelenić (skladatelj, gitarist i osnivač grupe Nola)