FOTO BLIC

Radionica Foto blic kreativnim će pristupom polaznicima pružiti priliku da kroz zabavu i zajedničko druženje usvoje osnovne fotografske pojmove, a sve pod vodstvom nekadašnjih polaznica edukacijskog programa “Osnove fotografije” EduSplash platforme. Polaznici će imati prilike uživo vidjeli kako izgleda analogna i digitalna fotografska oprema. Kroz priču o tome što je foto portret i kakve sve vrste postoje, polaznici će naučiti kako uhvatiti različite emocije na fotografiji, a naposljetku će fotografski uradci polaznika biti predstavljeni na zajedničkoj izložbi fotografija.

Radionica je namijenjena djeci dobne skupine od 8 do 14 godina. Cilj radionice je da se na zabavan i pristupačan način, u sigurnom okruženju i ugodnoj atmosferi coworking prostora Kluba Kotač najmlađima približi svijet fotografije. Radionica je koncipirane tako da djeca kroz zabavu i igru nesvjesno uče i socijaliziraju se u neformalnom i opuštenom okruženju.


Voditeljice edukativnog programa:

Iva Kuzmanović po struci je nastavnica španjolskog i poljskog jezika i književnosti. Godine 2009. završila je tečaj digitalne fotografije u udruzi Format u Puli, a 2016. godine završila je edukacijski program o osnovama analogne i digitalne fotografije EduSplash platforme. Izlagala je na nekoliko skupnih i jednoj samostalnoj izložbi, a osim fotografijom bavi se i tekstilnim dizajnom. Živi i radi u Puli.


Dugi niz godina zanimanje za fotografiju Ivana Oreški gaji kroz kameru na mobitelu. Godine 2018. godine otvorila joj se prilika upisa na edukaciju ‘Osnove fotografije’ Edusplash platforme, a sudjelovanje na edukaciji otvorio joj je potpuno novi svijet fotografije te pružio nova znanja i iskustva. Pohađanjem predavanja usvojila je glavne stavke o fotografiji te o potrebnoj fotografskoj opremi, a kroz praktičnu primjenu teorijskog znanja stekla je iskustvo fotografiranja različitih sadržaja u različitim uvjetima, kao i proces pripreme i realizacije izložbe fotografija. Završetkom edukacije njeno putovanje tek počinje. Njen predani rad i trud tijekom edukacije otvorili su joj novi put i omogućili joj da uz Ivu Kuzmanović i Daniela Kiršića najmlađe polaznike poučava fotografskim čarolijama na radionici ‘Foto blic’.